M.N.A.C.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya, també conegut per les seves sigles MNAC, és un museu d’art situat a Barcelona que agrupa totes les arts amb la missió de conservar i exhibir la col·lecció d’art català més important del món, mostrant-lo en la seva totalitat, des del romànic fins a l’actualitat.

La Col·lecció d’Art Romànic és una de les més importants i emblemàtiques del Museu per l’excepcional sèrie de conjunts de pintura mural que conté. De fet, la seva singularitat no té parangó en cap altre museu del món. Gran part d’aquestes pintures, procedents de petites esglésies rurals dels Pirineus i d’altres indrets de la Catalunya Vella, foren conegudes i valorades des dels primers anys del segle XX, sobretot a partir de l’expedició pirinenca (1907) d’una missió de l’Institut d’Estudis Catalans, que seguidament va publicar Les pintures murals catalanes. Anys després es descobrí que un grup de financers i antiquaris estrangers havia comprat en bloc la major part de les pintures per endur-se-les als Estats Units. Malgrat que aleshores no hi havia a Espanya lleis que prohibissin l’expatriació d’obres d’art, la Junta de Museus va portar a terme una eficaç intervenció de rescat, arrencament i trasllat al Museu de Barcelona (1919-1923), aleshores al Parc de la Ciutadella, per protegir aquest patrimoni romànic, art d’una singularitat total que ha estat vist com un símbol del naixement i la formació de Catalunya.

El recorregut de les sales d’art romànic és bàsicament cronològic i estilístic, i mostra les diferents tendències artístiques de l’art romànic de Catalunya, amb obres que, bàsicament, pertanyen als segles XI, XII i XIII.

Font: Wiquipedia

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/homepages/4/d354980476/htdocs/torrestermes/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.