Varsòvia

Varsòvia (en polonès Warszawa) és la ciutat més gran de Polònia i la seva capital a partir de l’any 1596, quan el rei Zygmund III va traslladar la capitalitat des de Cracòvia. Varsòvia és també la seu de la Presidència de la República, del Parlament i de la resta de les autoritats centrals.

Varsòvia és coneguda internacionalment per haver donat el seu nom al pacte de Varsòvia, a la convenció de Varsòvia, als diversos tractats de Varsòvia i a la Rebel·lió de Varsòvia.

El centre històric de la ciutat, completament destruït arran del Rebel·lió de Varsòvia el 1944, va ser reconstruït meticulosament després de la guerra, i el 1980 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO com a “exemple destacat de reconstrucció gairebé total d’una seqüència històrica que s’estén des del segle XIII fins al segle xx.

El Gueto de Varsòvia va ser el gueto jueu més gran establert per l’Alemanya Nazi a Varsòvia, durant l’Holocaust, en plena Segona Guerra Mundial. Durant els tres anys de la seva existència la fam, les malalties i les deportacions a camps de concentració i d’extermini van reduir la seva població d’un total estimat de 400.000[1] a 50.000 habitants. En aquest gueto es va desenvolupar l’aixecament del Gueto de Varsòvia, una de les primeres revoltes massives contra l’ocupació nazi a Europa.

Galeria d’imatges:

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/homepages/4/d354980476/htdocs/torrestermes/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Diari del viatge a Varsòvia: