Tren Lleuger

El tren lleugerferrocarril lleuger o metro lleuger és una forma de ferrocarril urbà que generalment té una capacitat i velocitat inferior en comparació amb els ferrocarrils pesats i els sistemes de metro, però major capacitat i velocitat que els tramvies. El terme se sol utilitzar per referir-se als sistemes ferroviaris de trànsit ràpid que solen utilitzar vagons elèctrics que operen principalment en drets privats de via separats d’altres mètodes de transport, però algunes vegades barrejats amb altres sistemes de carrer. La tecnologia moderna és molt flexible en la forma en què poden utilitzar-se, i si un determinat sistema és considerat un veritable sistema de trànsit ràpid depèn de la seva aplicació.

Quina diferència hi ha entre els tramvies i el tren lleuger?

Les línies de tren lleuger es separen principalment d’altres trànsits, els passatgers s’incorporen i baixen a les estacions en lloc de al carrer, i els cotxes funcionen més ràpidament. Tanmateix, no hi ha una línia fronterera definida entre el tramvia i el tren lleuger: es fusionen gradualment d’un cap a l’altre i, a mesura que s’incrementa el sistema de tramvies, es converteix en carril lleuger. Molt d’això té a veure amb l’argot de planificació; Els tramvies es veuen passat de moda, mentre que el tren lleuger és de moda.

Font: Wiquipèdia

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/homepages/4/d354980476/htdocs/torrestermes/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.