Huelva

La província de Huelva és una de les vuit províncies que componen la comunitat autònoma d’Andalusia. Situada a l’Andalusia Occidental, limita al nord amb Extremadura, a l’est amb les províncies de Sevilla i Cadis, al sud amb l’oceà Atlàntic i a l’oest amb Portugal. La capital és Huelva.

Té una extensió de 10.128 km², amb una població total de 462.579 persones, de les quals prop del 30% habiten a la capital. En total la província consta de 79 municipis agrupats en sis partits judicials: Aracena, Ayamonte, Huelva, Moguer, La Palma del Condado i Valverde del Camino.

Geogràficament, la província té dues parts clarament diferenciades entre l’est i l’oest. A la part nord la Sierra Morena i a la part sud la plana. Les comarques que formen cadascuna d’aquestes dues parts són: al nord, la Sierra Alta i El Andévalo, que serveix de transició a la part sud, la Tierra Llana, El Condado i la franja litoral d’Arenas Gordas. A Huelva hi ha el Parc Nacional de Doñana, declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat i una de les més importants reserves biològiques d’Europa.

Galeria d’imatges:

Diari del viatge a Huelva: