Noruega

Noruega, oficialment el Regne de Noruega, és un estat sobirà situat a la meitat occidental de la península d’Escandinàvia, a l’Europa del Nord. Constituïda en monarquia constitucional, el seu territori està organitzat en dinou comtats o fylker, amb capital a Oslo. Tanmateix, les illes pròximes de Svalbard i Jan Mayen també pertanyen al Regne de Noruega, a diferència de les dependències de l’illa de Bouvet a l’oceà Atlàntic sud i la de Pere I a l’oceà Pacífic, que no són considerades part del regne. 

El Regne de Noruega es va formar com a unió de diversos principats el segle XI. Va formar una unió personal amb Dinamarca de 1380 a 1814. De 1814 a 1905 va formar una unió amb Suècia. Noruega romangué neutral en ambdues guerres mundials, però va ser ocupada per Alemanya en la segona. Tot i rebutjar l’entrada a la Unió Europea en dos referèndums, el país manté vincles estrets amb la Unió i els seus estats membres, així com amb els Estats Units.

Sens dubte, si hi ha alguna cosa famosa a Noruega són els fiords, impressionants formacions naturals esculpides durant centenars de milers d’anys per les glaceres i que ofereixen al visitant un espectacular paisatge ple de muntanyes, llacs, rius, arbredes i cascades que creen un els paisatges més colpidors del món. Són especialment coneguts els fiords de Sogne, Ålesund, Stavanger, Hellesylt, Geiranger, Vik, Trondheim, Romsdal i Oslo.

Galeria d’imatges:

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/homepages/4/d354980476/htdocs/torrestermes/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Diari del viatge a Noruega: